Vertrouwen is de basis

Interim Management

Ik help teams die een nieuwe richting zoeken, zelfvertrouwen nodig hebben of een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten.

Continu Verbeter Coach

Aan de slag met continu verbeteren? Ik kom je helpen. Of het nu gaat om Lean, Agile werken, Kanban of gewoon meer je Gezond Boeren Verstand leren gebruiken.

Lean Energize

Enthousiast met Lean begonnen maar nu verdwaald? Is het aanvankelijk enthousiasme van de organisatie verdwenen? Samen kijken we wat de oorzaken zijn en hoe we het weer vlot kunnen trekken.

Sparren en Spiegelen

Soms wil je gewoon even met iemand praten om je ideeën te toetsen. Of om wat dilemma's bespreken. Of om gewoon je hart te luchten. Kan allemaal. Ik luister en hou je de spiegel voor die je soms nodig hebt.

Ontwikkel de Faciliterende Leider in je

In 2024 start ik met de training faciliterend leiderschap. Deze training vindt plaats in Frankrijk, in de Morvan om precies te zijn. Stuur me een mailtje als je op de hoogte wilt worden gehouden.

Ik loop al een aantal jaren mee als (interim) manager en continu verbeter junk. Ik ben mijn eigen bureau Tractum begonnen om mensen, in welke rol dan ook, te helpen om veranderingen en verbeteringen te ontdekken en door te voeren onder het motto: je weet niet wat je weet! Mijn taak om jouw kennis en potentieel boven water te krijgen zodat je het zelf kunt doen. Voordoen, samendoen, zelf doen.

06 - 51 90 11 22

Lean Leiderschap en Permacultuur

 

Leiderschap en permacultuur

Een jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding Permacultuur bij Stichting Permacultuur Onderwijs onder de bezielende leiding van Maranke Spoor en gastdocent Chantal van Genderen.

Ik had de opleiding gekozen omdat de benadering van samenwerken met en leren van de natuur me aansprak. Het leek me een mooie start om er zelf mee aan de slag te gaan in mijn eigen tuin. Gaandeweg de opleiding kwam ik er achter dat permacultuur veel breder toepasbaar is. Het is een holistische filosofie is die goed toepasbaar is op mijn werk en mijn benadering van persoonlijk leiderschap in teams.

Twee weken geleden heb ik de opleiding afgesloten. Mijn eindopdracht was een workshop die de drie ethische principes van permacultuur (zorg voor de aarde, zorg voor de mens en delen van overvloed) toepast op persoonlijk leiderschap en teams.

Hieronder heb ik de oefening uit het derde deel van de workshop, delen van overvloed, uitgeschreven. Je kunt hem makkelijk als losstaande oefening met je team doen. Je kunt hierbij gebruik maken van een set fotokaarten of als je die niet hebt kun je de deelnemers hun overvloed laten tekenen.

Doel: Het bevorderen van een cultuur van delen, samenwerking en wederzijdse ondersteuning binnen het team.

1. Leg de fotokaarten op tafel en laat elke deelnemer drie kaarten pakken die staan voor zijn of haar persoonlijke overvloed. Dit kan verwijzen naar vaardigheden, kennis, hulpbronnen, tijd of andere aspecten waarin ze kunnen bijdragen aan het team.

2. Elke deelnemer licht zijn of haar overvloed toe aan de hand van de gekozen kaarten

3. Elke deelnemer kiest nu een kaart van een andere deelnemer waar hij of zij meer van wil hebben. Maak met elkaar afspraken hoe je dat gaat realiseren. Dit doe je door rond te lopen en bij elkaar te “shoppen”.

4. Verzamel alle kaarten en leg de bijbehorende overvloed bij elke kaart vast. Op deze manier krijg je een overzicht van de kwaliteiten in het team; de collectieve overvloed. Maak hier een overzicht van en hang dat op een centrale plaats op op de afdeling.

5. Plan een vervolgafspraak over een maand om te kijken hoe het gegaan is met het delen van de overvloed.

Ik ben benieuwd wat er in jouw team uitkomt!

#leiderschap #permacultuur #delen